HAV

Det koker foran scenen. Bassen dundrer ut av anlegget. Stemningen er skyhøy! Dette har vi alle opplevd. Men hva skjer bak det alle andre ser? Hva krever det å arrangere konsertene, festivalene og kulturarrangementene som er så viktige i livet vårt? På HAV Festival/Event kommer du på alle mulige måter backstage!

HAV Festival/Event

Mange har vært frivillig på festivaler og lokale arrangement, men de færreste har erfaring som arrangør eller ansvarlig for planlegging og gjennomføring.

På Mausund har vi i mange år invitert til kultur- og musikkfestivalen Utihavet og utendørsspelet Oda fra havet. Øyregionen er kjent for sine mange små og store kulturarrangementer.

Noen blir arrangert av profesjonelle, mens andre er basert på klassisk dugnadsinnsats.

På denne linja får du prøve planlegging av større og mindre arrangement, lyd og lys, markedsføring og gjennomføring.

Linja har også ansvar for å planlegge og gjennomføre skolens egen avslutningsfestival. Vi er også tett på arbeidet med spelet Oda fra havet og Utihavet-festivalen. Elever som har lyst til det, vil få mulighet til å komme tilbake for å være med på gjennomføringen noen uker etter at skoleåret er slutt.

Vi har samarbeid med noen av de fremste fagmiljøene i Trøndelag som er landsledende i planlegging og gjennomføring av store og små arrangement. Her får vi lære og hente inspirasjon fra de beste!

Linjeturen får elevene selv være med på å planlegge i samarbeid med lærer og rektor. Sammen finner vi et spennende reisemål!

I tillegg drar vi på besøk til spennende eventer gjennom hele skoleåret!

antoine-j-tlVxYYPt9yg-unsplash

Innhold i linja

  • Fra idé til realitet – slik bygger man opp et kulturarrangement. Dette knyttes konkret opp mot skolens mange små og store arrangement som dere selv planlegger og gjennomfører. 

  • Forhandlinger og booking av artister, skuespillere og andre kjerneaktører.

  • Lyd og lys. Festivaler og konserter er mye logistikk og solid håndverk.

  • Markedsføring.

  • Fra kreativt skrivearbeid når andre sover til kritikerrost utendørsteater: «Oda fra havet» har fått anmelderne til å hente fram superlativene og folk til å stå i kø for å komme til Mausund. Romanforfatter, manusforfatter, komponist, regissør og scenograf gir oss innblikk i de ulike delen av arbeidet med å bygge en teaterforestilling fra bunnen av. Kanskje har du selv lyst til å prøve deg som skuespiller, scenearbeider eller sminkør..?

  • Planlegging og gjennomføring av linjetur mot slutten av skoleåret.