H2Ø

Dette er linja for deg som elsker friluftsliv, håndverk og vil utforske eksotiske øysamfunn verden over. Fokus på havkajakk, kreativ ombruk og samarbeid for et grønt øyliv!

Linjas tre emner gir deg et spennende år som utfordrer deg både fysisk og mentalt. Det er stor variasjon i aktivitetene og du vil få en meningsfull og aktiv hverdag full av fantastiske naturopplevelser mellom holmer og skjær, til fots eller i havkajakk.

Nordlys_Kvad

Hav

Øv deg i sporløs ferdsel og friluftsliv på naturens egne premisser. Oppdag skjulte strender i havkajakk, sov under stjernene og opplev nordlys midt i havet. Bli kjent med deg selv på sporet av niser, hval og havørn, eller på jakten etter den neste bølgen.

bibendum posuere nisl, vestibulum dapibus diam. Phasellus purus purus, dictum ut elit eget, porta faucibus elit.

Håndverk

Finn ditt kreative uttrykk! Vi vil ha perioder med fokus på håndverk der du kan oppdage og leke med forskjellige materialer for å lage bruksgjenstander og kunstverk.

Når været og sesongen tillater det, fanger vi vår egen krabbe og spiser. #lokalmat

Øyliv

Bli kjent med konkrete prosjekter og handlinger innenfor temaer som naturvern, bærekraftig bruk av ressurser og økoturisme. Her gjelder det å bidra selv, og finne ut hva som skal til for at slike prosjekter lykkes.

Noe du vil erfare og lære på linja

Våttkort: grunnkurs i havkajakk

Båtførerprøve

Varierte utflukter til fots, i båt, kajakk og på SUP

Unike naturopplevelser på sporet av nordlys, brusende bølger, niser, havørn og mye mer

Du får prøve deg i buldring på kysten

Isbading og svettehytte

DIY/ lag bruksgjenstander, f.eks. din egen grønlandsåre!

Tradisjonelt håndverk

Kreative uttrykk: lag kunstverk av naturlige materialer og flyteplast

Prosjekter innenfor naturvern, bærekraftig bruk av ressurser og økoturisme for et livskraftig øysamfunn

Sanking og lokal mat

Linjetur til Portugal

Proin bibendum posuere nisl, vestibulum dapibus diam. Phasellus purus purus, dictum ut elit eget, porta faucibus elit.

Portugal studietur

Lurer du på hvordan et livskraftig øyliv foregår andre steder i verden? Er du klar for å gjøre en forskjell og oppleve magisk natur?

På denne reisen oppdager vi Portugals eksotiske øyverden og et hav av muligheter. Alle de tre H2Ø temaene – hav, håndverk og øyliv – vil inngå i denne turen. Du vil oppleve Portugals kystlandskap på forskjellige måter gjennom havkajakk, surfing og fridykking. Vi utforsker den tradisjonelle kunsten å lage leire keramikk og kurver, og får en følelse av fellesskap gjennom capoeira. Bli med på tur og gjør en forskjell i relevante prosjekter for miljøvern.

Vi gleder oss til å ta deg med på denne fantastiske reisen!