Linjer

Alle våre linjer er i utgangspunktet helårskurs, men er lagt opp i moduler, så halvårskurs kan tilbys ved ledige plasser på den aktuelle linja.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin bibendum posuere nisl, vestibulum dapibus.
fiskebåt_Kvad

Fiske og havbruk

Som elev hos oss trenger du ikke reise langt for å oppleve havfiske. Fem minutter med skolens egne båter er mer enn nok. Ja, det er faktisk mulig å fiske fra vinduet på rommet ditt, siden internatet og resten av skolen befinner seg på en gedigen husbåt! Råere havfiskemuligheter finner du ikke på noen norsk skole.

Linja gir en realistisk innføring i dagens moderne fiskeri og havbruksnæring og et innblikk i de historiske linjene i fiskens betydning for utviklingen av det norske samfunn.

FriHAVsliv

Ønsker du å tilbringe store deler av året i kajakken? Drømmer du om å dykke etter kamskjell? Eller kanskje fiske etter de største fiskene på storhavet? Da er du kommet til riktig plass!

FriHAVsliv er for deg som lengter etter naturen. Skoleåret på Øyrekka folkehøgskole kommer til å bli aktivt og du får virkelig bli kjent med deg selv og naturkreftene.

Dykkeren-2
Grønt tur_Kvad

H2Ø – HAV, Håndverk, Øyliv

Bli med på en magisk reise gjennom øyverdenens natur og kultur.

På H2Ø opplever du fantastisk natur mellom holmer og skjær, til fots eller i havkajakk. Vekk skapergleden din! Utforsk naturlige materialer og flyteplast som kreative ressurser.

Dykk inn i spennende prosjekter for et grønt øyliv verden over! Er du en aktiv og kreativ sjel som ønsker å utfordre deg selv på ulike måter, så er dette linjen for deg!

Eventlinja

Mange har vært frivillig på festivaler og lokale arrangement, men de færreste har erfaring som arrangør og ansvarlig for planlegging og gjennomføring.

På denne linja får du være med på å planlegge større og mindre arrangement, innblikk i booking av artister, lyd og lys, markedsføring og gjennomføring.

Linja skal i tillegg i løpet av vårsemesteret jobbe med, planlegge og gjennomføre et større arrangement på skolen. Vi er også tett på arbeidet med spelet Oda fra havet og Utihavet-festivalen. Elever som har lyst til det, vil få mulighet til å komme tilbake for å være med på gjennomføringen noen uker etter at skoleåret er slutt.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin bibendum posuere nisl, vestibulum dapibus diam. Phasellus purus purus, dictum ut elit eget, porta faucibus elit.
Fiske_4_Kvad

Lederutvikling

Dette er linja for deg er født senest i 2003 og som allerede har gått et år på folkehøgskole (eller som har annen relevant erfaring), og som ønsker å utvikle deg videre som medmenneske og leder gjennom ett år som stipendiat.

Linja Lederutvikling passer for deg som er voksen og moden nok til å ta ansvar for flere enn deg selv. Gjennom teoretisk ledertrening og praksis som veileder på en av linjene våre, får du prøvd deg i en ny setting der du som veileder kommer tett både på elevene og oss som jobber her. Du vil få medansvar for det sosiale skolemiljøet og får oppgaver knyttet opp mot den praktiske skolehverdagen.