Linjer

Alle våre linjer er i utgangspunktet helårskurs, men er lagt opp i moduler, så halvårskurs kan tilbys hvis det er ledige plasser på den aktuelle linja.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du er interessert i halvårskurs!

Fiske_6_Kvad
4aaf61b6bb2186d07e867c47e68d001b

Fiske og havbruk

Som elev hos oss trenger du ikke reise langt for å oppleve havfiske. Fem minutter med skolens egne båter er mer enn nok. Ja, det er faktisk mulig å fiske fra vinduet på rommet ditt, siden internatet og resten av skolen befinner seg på en gedigen husbåt! Råere havfiskemuligheter finner du ikke på noen norsk skole.

Linja gir en realistisk innføring i dagens moderne fiskeri og havbruksnæring og et innblikk i de historiske linjene i fiskens betydning for utviklingen av det norske samfunn.

Friluftsliv Hav

Ønsker du å tilbringe store deler av året i kajakken? Drømmer du om å dykke etter kamskjell? Eller kanskje fiske etter de største fiskene på storhavet? Da er du kommet til riktig plass!

Friluftsliv Hav er for deg som liker å være ute! Skoleåret på Øyrekka folkehøgskole kommer til å bli aktivt og du får virkelig bli kjent med deg selv og naturkreftene.

Dykkeren-2
Lederutvikling_linjebilde

Lederutvikling

Dette er linja for deg er født senest i 2004 og som allerede har gått et år på folkehøgskole (eller som har annen relevant erfaring), og som ønsker å utvikle deg videre som medmenneske og leder, gjennom ett år som stipendiat.

Linja Lederutvikling passer for deg som er voksen og moden nok til å ta ansvar for flere enn deg selv. Du er inkluderende, og liker å få ting til å skje! Gjennom teoretisk ledertrening og praksis på en av linjene våre, får du prøvd deg i en ny setting der du både kommer tett både på elevene og oss som jobber her. Du vil få medansvar for det sosiale skolemiljøet og får oppgaver knyttet til den praktiske skolehverdagen i samarbeid med oss som jobber her.