LINJER

Alle våre linjer er i utgangspunktet helårskurs, men er lagt opp i moduler, så halvårskurs kan tilbys ved ledige plasser på den aktuelle linja.

HAV Multisport

Ønsker du å tilbringe store deler av året i kajakken? Drømmer du om å dykke etter kamskjell? Eller kanskje fiske etter de største fiskene på storhavet? Da er du kommet til riktig plass!

HAV Multisport er for deg som lengter etter naturen. Skoleåret på Øyrekka folkehøgskole kommer til å bli aktivt og du får virkelig bli kjent med deg selv og naturkreftene.

A member of the Fleet Imaging Command Atlantic Underwater Photography Team (UPT) focuses his camera during a training dive off the coast.
bilde50

HAV Fiskeri

Er du nysgjerrig på det som regnes som et av Norges mest ekstreme yrker? Vil du prøve deg som sjarkfisker? Dette er linja for deg som vil utfordre dine egne grenser - i all slags vær!

HAV Havbruk

Linja for deg som er nysgjerrig og ønsker å få en liten smakebit av hva det vil si å jobbe innen havbruks- og sjømatnæringen. Vi kombinerer besøk hos teknologi- og produksjonsbedrifter langs kysten med turer og spennende naturopplevelser!

merd3
59900288_10156599635649833_8273623032472272896_o

HAV Bærekraft

 

På verdensbasis havner 8-12 millioner tonn plast i havet hvert år. Havstrømmene gjør at mye av dette havner i vår skjærgård og truer dyre- og fuglelivet.

Vil du være med på å gjøre noe med dette?

På denne linja får du med egne øyne se de enorme miljøutfordringene et ikke-bærekraftig forbruk skaper, men samtidig erfare at det nytter å gjøre noe med det! Rett utenfor Mausund finner vi Froan naturreservat og landskapsvernområde, som har til formål å verne om et rikt og unikt dyre- og planteliv og bevare leve- og yngleområdene for fugl, sel og andre pattedyr i et variert og egenartet kystlandskap.

HAV Lederutvikling

Dette er linja for deg er født senest i 2002 og som allerede har gått et år på folkehøgskole (eller som har annen relevant erfaring), og som ønsker å utvikle deg videre som medmenneske og leder gjennom ett år som stipendiat.

HAV Lederutvikling passer for deg som er voksen og moden nok til å ta ansvar for flere enn deg selv. Gjennom teoretisk ledertrening og praksis som veileder på en av linjene våre, får du prøvd deg i en ny setting der du som veileder kommer tett både på elevene og oss som jobber her. Du vil få medansvar for det sosiale skolemiljøet og får oppgaver knyttet opp mot den praktiske skolehverdagen.

Lederutvikling_linjebilde
antoine-j-tlVxYYPt9yg-unsplash

HAV Festival/Event

Mange har vært frivillig på festivaler og lokale arrangement, men de færreste har erfaring som arrangør og ansvarlig for planlegging og gjennomføring.

På denne linja får du være med på å planlegge større og mindre arrangement, booking av artister, lyd og lys, markedsføring og gjennomføring. Linja får ansvar for å planlegge og gjennomføre skolens egen avslutningsfestival. Vi er også tett på arbeidet med spelet Oda fra havet og Utihavet-festivalen. Elever som ønsker det, vil få mulighet  til å komme tilbake for å være med på gjennomføringen noen uker etter at skoleåret er slutt.