Skoleturer

Små og store turer er en stor del av året ditt på Øyrekka - og alle er selvfølgelig inkludert i linjeprisen!

island3_Kvad

Felles skolereiser

Frivillig tur

Stadsraad Lehmkul

Eventyrlysten?? Da kan du bli med på seilskutetokt over Nordsjøen i april! Og dette er ikke hvilken som helst seilskute: Statsraad Lehmkuhl er Bergens stolthet, landets største seilskute og verdens største tremasta «bark» som ennå er i drift. Vi mønstrer på og av i Bergen og på turen over havet er det du som er mannskap. Du får oppleve at det er din egen innsats for fellesskapet driver skipet over havet. Du er med påbrovakt og får også klatre og arbeide i riggen om du har lyst. Vi sover side om side i hengekøyer på tradisjonelt vis.
Etter et par dagers seilas, får du landlov på Vesterhavsøyene - Lerwick på Shetland. Her er nordmenn velkomne hos et folk som nok føler seg minst like norsk som skotsk.  Rester av det norske språket fins i de fleste stedsnavn og også i dialekten på Orknøyene og Shetland.

Pris ca. 9000,- (kan bli endret)

Skolereiser

Kortreiste turer

De korte turene vil også gi opplevelser som varer livet ut. Øyrekka utenfor Frøya er ei lang rekke med øyer som for mange er et unikt og uoppdaget område. Disse områdene bruker vi aktivt både i undervisning og til kortreiste turer gjennom hele året; fra Sula i sør til Halten i nord. Vi tar også et lite dypdykk i det historiske Trøndelag.

Sula

Den ytterste bebodde delen av Øyrekka er et kjent samlingssted for kunstnere og kulturarbeidere fra inn- og utland. Var lokasjon for innspilling av filmen «Fyret» som ble vist på filmfestivalen i Cannes i 2017. Her finner vi både restaurant og pub, og nå etableres Sula glamping.

Bogøya

En pittoresk perle kjent for spisestedet Supen Pøbb og Handelshuset Skatvold - gjennomrestaurert som en klassisk landhandel fra forrige århundreskifte.

Sørburøya

Et av de mest avsidesliggende bebodde øysamfunn på norskekysten.

Sauøya

I dag fraflyttet, men med kapell, forsamlingshus, butikk og fiskemottak intakt. Her flytter vi inn og kan leve oss inn i livet på kysten for noen tiår siden.

Halten

Det nordligste av de gamle fiskeværene. I dag fredet og bevart som kulturminne med en mange hundre år lang historie.

Vingleia Fyr

Plassert på en av de ytterste holmene på kanten av storhavet. Fyrvokterboligen har plass til 12 personer for overnatting, og vi bruker fyret i undervisningen og til helgeturer.

Linjeturer

Friluftsliv - hav

Korsika

Korsika er en fantastisk naturskjønn øy i Middelhavet, både over og under vannet! Øya hvor Napoleon ble født har en lang interessant historie og en rik kultur som vi sammen skal utforske.

I de høye fjellene er det mulighet for klatring, via ferrata, canyoning, mountainbiking og en av Europas mest spektakulære vandreruter - GR20. Ved kysten er det fantastiske muligheter for dykking. Blant annet finnes noen av Europas best bevarte flyvrak og du vil oppleve et spektakulært dyreliv. 

Innhold på turen planlegges med elevene, mulighetene er mange, og valget er ditt!

FISKE OG HAVBRUK

Barcelona

Storby, strandliv, kulturliv, shopping, og uteliv. I Barcelona får du full pakke. Vi tar turen innom verdens største sjømatmesse Seafood Expo for litt faglig påfyll og besøker det fantastiske matmarkedet Sant Josep de la Boqueria. Du vil også få med deg gågata La Rambla med yrende folkeliv, artister, salgsboder, restauranter og butikker. Kyst- og fiskerlandsbyene ligger som perler på en snor ved kysten rundt Barcelona. Kanskje vi besøker festningen Castell de Tamarit eller prøver å snorkle litt i Cala La buena beach i El Perello?

Området utenfor museet MACBA kjent som et av Europas beste skateområder, og er du er fotballfan så er det fullt mulig å prøve å skaffe seg billetter til en av FC Barcelonas hjemmekamper på Camp Nou!

Matlinja

Portugal - Madeira

Vi besøker den herlige øya Madeira, som tilhører Portugal. Madeira er kjent for sine fantastiske mattradisjoner og bugnende markeder, i tillegg til et deilig, men varierende klima.

Det er masse å se og oppleve, og vi prøver både å lage og smake på de lokale spesialitetene. Vi får også oppleve den flotte naturen og sannsynligheten for at det kan bli forhold til både litt strandliv og bading er også til stede.

Kanskje du er interessert i å prøve å fange tunfisk også?

H2Ø

Portugal

På denne reisen oppdager vi Portugals eksotiske øyverden og et hav av muligheter. Alle de tre H2Ø temaene – hav, håndverk og øyliv– vil inngå i denne turen. Du vil oppleve Portugals kystlandskap på forskjellige måter gjennom havkajakk, surfing og fridykking. Vi utforsker den tradisjonelle kunsten å lage leire keramikk og kurver, og får en følelse av fellesskap gjennom capoeira. Bli med på tur og gjør en forskjell i relevante prosjekter for miljøvern.

Gled deg til en drømmereise!