VALGFAG

Vi satser vi på å starte opp med 15 - 18 valgfag i 2022. Antall valgfagtimer per uke vil variere gjennom året, og annonserte valgfag kan bli endret ut fra hva lærerne våre kan tilby.

Har du spørsmål angående valgfag? Ta kontakt

Felles for alle

Morgensamling: kl. 8:30 i matsalen. 

Fysisk fostring: Løping i terrenget, ballspill i gymsalen, trening i trimrommet eller lek i bassenget. Vi finner aktiviteter som passer alle!

Livredning og førstehjelp: Vi bruker store deler av skoleåret i båt og langs fjæra. For at skoledagene skal være så trygge som mulig for alle, må du gjennomgå livrednings- og førstehjelpskurs i starten av skoleåret. 

Båtførerprøven. Alle elever som skal føre båt gjennomfører opplæring som leder til båtførerprøven.

Hvorfor demokrati? Er det liberale demokratiet fortsatt den beste måten å organisere samfunnet på? Er det tilstrekkelig effektivt i møte med vår tids utfordringer? Stikkord: Respekt for meningsforskjeller og grunnleggende samfunnsforståelse. Dannelsesfag er en viktig del av folkehøgskoleåret, og vi har valgt blant annet dette.

Havlandet Enda et av dannelsesfagene våre. Har du sett Vikings, Beforeigners, The last kingdom og lignende serier? I dette faget får du historien om landet vårt helt fra folkevandringstiden, som mange av disse spektakulære seriene bygger på - men helt uten fantasysløret. 

Lørdagsseminar: Eksterne foredragsholdere, besøk til bedrifter og institusjoner i regionen,  og vi arrangerer temadager med alt fra friluftsliv til kosekveld. Lørdagsseminar kan være det meste!

Romvask og fellestjenester: Fredag avsluttes skoledagen med rydding og vask av rommet og fellesstua. Vi går også inn i turnus for kjøkkentjeneste.