Ofte stilte spørsmål

Priser

Alle rom har bad og wc. Obligatoriske turer i skolens regi er inkludert i linjeprisen. Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på 2900,- kroner, som blir trukket fra første betalingstermin etter oppstart. Dette er en del av den oppgitte linjeprisen, men blir ikke tilbakebetalt hvis du ombestemmer deg etter angrefristen på 10 dager.

Skolepengene betales inn månedlig med mindre det ikke inngås avtale om noe annet. Benytter du deg av studielån fra Lånekassen, vil deler av studielånet ditt kunne omgjøres til stipend etter fullført år.

Fiske og havbruk

Pris: 137 000,-

Prisen dekker mat, opphold, undervisning, spesialforsikring, samt obligatoriske linje- og skoleturer. Ekstra utgift tilknyttet personlig utstyr og bekledning, samt enkelte valgfag kan tilkomme.

Friluftsliv - hav

Pris: 137 000,-

Prisen dekker mat, opphold, undervisning og obligatoriske linje- og skoleturer. Ekstra utgift tilknyttet personlig utstyr og enkelte valgfag kan tilkomme.

Matlinja

Pris: 135 000,-

Prisen dekker mat, opphold, undervisning og obligatoriske linje- og skoleturer. Ekstra utgift tilknyttet personlig utstyr og enkelte valgfag kan tilkomme.

Lederutvikling

Stipendiatlinje

Stipendet fra skolen dekker undervisning, mat og opphold. Egenandelen på 50 000,- (kan dekkes av stipendordningen til Lånekassen) dekker utgifter til reiser og utstyr.

Beliggenhet

Øyrekka Folkehøgskole ligger på Mausund i Frøya kommune på Trøndelagskysten - midt i Norge, helt ytterst i havet. Øya har cirka 200 fastboende og har ikke fastlandsforbindelse.

Det går hurtigbåt og ferge mellom Dyrøy på Frøya og Mausund, fra tidlig morgen til kveld. Det er også gode offentlige transportmuligheter fra Trondheim daglig. Tar du fly til Trøndelag, er Trondheim lufthavn Værnes nærmeste og største flyplass. Reisetiden fra Mausund til Værnes flyplass er ca. 3 timer med bil.

Hvis du ikke har tilgang på egen bil, går det hurtigbåt og buss til/fra Trondheim hurtigbåtterminal. Vi skjønner om du synes rutetabellene kan være forvirrende, og vi hjelper deg gjerne med å sette opp en ruteplan for deg. Det er bare å ta kontakt med oss!

Kart

Du må godta informasjonskapsler i kategorien "Markedsføring" for å kunne se kartet.
Rediger innstillinger for informasjonskapsler

Skolerute:

 • 23. august: Innrykk og velkomst

 • 24. august: Skolestart

 • Uke 41: Høstferie. Fri fra torsdag 5. oktober kl.12.00

 • 17. - 18. november: fridager for alle linjer

 • 15. desember: Juleferie fra kl. 12.00

 • 4. januar: Første skoledag etter juleferie + oppstart halvårskurs 

 • Uke 8: Vinterferie. Fri fra torsdag 15. februar kl. 12. Oppstart etter ferien tirsdag 27. februar. 

 • 22. mars: Påskeferie fra kl.12.00. 

 • 3. april: Oppstart etter påske

 • 9. mai: Kristi himmelfartsdag - fridag

 • 14. mai: Siste skoledag og hjemreise

IMG_20220905_141335
Lærer

Ledige stillinger